Jobspin Virtual Job Fair už v květnu – veletrh pracovních příležitostí pro cizince v době covidu

Jak víte, udržování cenných kontaktů a navazování vztahů s potenciálními novými zaměstnanci ještě nikdy nebylo tak komplikované. Pandemie nás však učí přizpůsobovat se a inovovat, a to platí především pro oblast byznysu. Vlivem koronavirové krize se hlavní platformou byznysového networkingu stal především virtuální prostor. Nejinak je tomu u veletrhů pracovních příležitostí, které se rovněž přesunuly na obrazovky počítačů a umožnily tak zaměstnavatelům i kandidátům interagovat z bezpečí domova. Jedním z takových veletrhů je i Jobspin Virtual Job Fair Czech Republic pro cizince, kteří hledají práci v České republice. Tento veletrh se bude konat v termínu 11. – 13. května 2021.

Jak uvádí Kateřina Casadei, hlavní organizátorka Jobspin Virtual Job Fair a majitelka portálu Jobspin.cz: „Virtuální veletrh kariérních příležitostí je v podstatě online verze fyzického veletrhu s přidaným komfortem připojení se z vašeho domova. Z tohoto důvodu se mnoho společností přesunulo do online prostředí, aby uspokojilo své náborové potřeby.“ Jinými slovy, nový online systém online veletrhů a náborů má oproti těm klasickým velké výhody. Vaši potenciální zaměstnanci například nemusí být tak nervózní, když se s vámi spojují z prostředí, které je jim vlastní a příjemné.

Networking napříč hranicemi i světadíly

Jednou z hlavních výhod virtuálních veletrhů je také to, že vás může s účastníky propojit napříč hranicemi států i napříč světadíly. To je především důležité pro společnosti, které zaměstnávají zájemce ze zahraničí – tedy i vás. Jobspin Virtual Job Fair je veletrh, který je určen především pro cizince, kteří mluví anglicky a chtějí si najít práci v České republice. Prostřednictvím prezentací a workshopů se tito zájemci mohou dozvědět zajímavá fakta o aspektech práce a života v České republice nebo získat cenné rady a pomoc od manažerů a náborářů.

Kromě cizinců je Jobspin Virtual Job Fair rovněž určen pro občany ČR, kteří zvažují změnu kariérního směřování. Možností, jak se s nimi v rámci virtuálního veletrhu spojit, je bezpočet, od chatovacích nástrojů, videohovorů a živých webinářů, až po nejrůznější formy sdíleného digitálního obsahu. Účastníci mají možnost „setkat se“ s vašimi personalisty v reálném čase přes chat či videohovor a podstoupit tak před-pohovor bez toho, aniž by museli v současné nepříznivé situaci kamkoli cestovat.

Bohatý program

Jobspin Virtual Job Fair vám rovněž nabízí možnost vytvářet vlastní virtuální stánky a předvést tak aktuálně otevřené pozice všem kandidátům. Tato funkce umožňuje návštěvníkům po přihlášení vidět dostupné pozice vaší společnosti a požádat o ty, které jsou pro ně nejvhodnější. Kromě toho existuje online harmonogram s plánovanými prezentacemi a workshopy, takže si mohou účastníci vybrat, co je zajímá nejvíce.

Květnový Jobspin Virtual Job Fair bude už druhým ročníkem. Ten první se uskutečnil v listopadu minulého roku a podle Kateřiny Casadei zaznamenal velký zájem jak z řad zaměstnavatelů, tak z řad zájemců o práci: „Během tří dnů virtuální platformu navštívilo okolo 1400 účastníků a došlo k výměně přes 6300 zpráv mezi zaměstnavateli a zájemci, které zahrnovaly i vzájemné sdílení životopisů a kontaktů. Je to opravdu skvělý způsob, jak si najít práci i v této nelehké době.”

Nové možnosti prezentace pro vaši společnost

Hledáte nové zaměstnance z řad cizinců a chtěli byste prezentovat svoji společnost v režimu, který je bezpečný i zajímavý pro obě strany? Zúčastněte se Jobspin Virtual Job Fair Czech Republic ve dnech 11. – 13. května 2021. Více informací pro zaměstnavatele, včetně možností registrace, najdete zde.

Veletrh pracovních příležitostí Jobspin Virtual Job Fair Czech Republic se uskuteční v květnu.

Zájemce o účast na veletrhu čekají tři dny plné možností setkat se s mezinárodně renomovanými profesionály, kteří chtějí žít a pracovat v České republice. Součástí akce budou rovněž workshopy a prezentace o trhu práce, relokacích, vízech a byznysu. Účastníci poté budou mít ještě celý týden, aby navštívili váš virtuální stánek, seznámili s vaší firmou a ucházeli se u vás o práci. 

Věříme, že veletrh pracovních příležitostí Jobspin Virtual Job Fair se pro vás stane skvělou příležitostí, jak pro svoji společnost najít zajímavé a kvalifikované zaměstnance. Pokud budete následně potřebovat pomoci s relokací vašich zaměstnanců do Česka nebo servisem pro ty, co zde už jsou, neváhejte se nám ozvatrádi za vás ve Foreigners vše zařídíme!

Zajímá vás více o zaměstnávání cizinců v Česku – vízové a jiné imigrační záležitosti, rozhovory, tipy z praxe? Přečtěte si i další články zde na našem blogu.

Zdroj: Jobspin.cz

Foto: JobSpin Job Fair Instagram

Tereza Walsbergerová

Hello! I'm Tereza and I'm a wordsmith and literature nerd from Brno. Although I was born and raised in the Czech Republic, I know all too well from my time living in Texas what it's like to be a "stranger in a strange land." I am excited to share all kinds of information with y'all!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *