Důležité upozornění: DHL nedoručuje do Íránu

Při vyřizování vízových dokumentů pro naši klientku z Iránu, jsme zjistili, že mezinárodní společnost DHL, která zajišťuje přepravu zásilek, balíků a dokumentů expres a do destinací po celém světě, zastavila své kurýrní služby do Íránu. Stojí za tím obchodní rozhodnutí.

DHL nedoručuje do Íránu

Kvůli sankcím uvaleným na Írán klesl počet zásilek mířích do této země. Proto se společnosti DHL nevyplatí přepravní služby do Íránu poskytovat, a místní pobočka je zavřená.

Když jsme se snažili vypátrat, jak tedy poštu do Íránu odeslat, neuspěli jsme ani u další logistické společnosti, Amarex, která rovněž do arabského státu v Přední Asii v tuto chvíli nedoručuje.

Dobrá zpráva je, že DHL stále přepravuje zásilky a balíčky do ostatních asijských nebo afrických zemí postižených sankcemi, jako je Severní Korea, Lybie nebo Spojené arabské emiráty.

Jak dlouho bude přepravní embargo na Írán trvat? V tuto chvíli nikdo nezná odpověď. Jakmile se dozvíme něco nového, budeme informovat jak přímo tady na blogu, tak na naší facebookové stránce, kde pravidelně publikujeme praktické informace ze života expatů v České republice. Už ji sledujete? 🙂

Pokud váš zaměstnanec nebo vy jako HR potřebujete komplexní pomoc s imigračními záležitostmi, sjednejte si svůj imigrační balíček!

Lucie Patkova

Hello, our dear blog readers! Since I am passionate about sharing interesting and important information, it's my pleasure to keep you updated what's going on in the Czech Republic so you feel at home here ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *