Brněnský Domeq je plně obydlený studenty a profesionály z celého světa. CTP postaví hned vedle Domeq 2

Rezidenční budova Domeq, kterou v business parku Ponávka v Brně postavila developerská společnost CTP, oslavila v listopadu své první narozeniny. K nim si nadělila už po několik týdnů trvající zaplněnou kapacitu. I proto CTP plánuje v bezprostřední blízkosti domu postavit “bráchu”: Domeq 2.

Domeq pokoj
Domeq nabízí plně vybavené pokoje pro jednotlivce i více lidí.

Domeq, spravovaný Foreigners, po vzoru západní Evropy kombinuje prvky hotelového a rezidenčního bydlení. Je to první takový koncept v České republice, kdy je prostor postaven na myšlence společného moderního bydlení a komfortu pro úspěšné mladé lidi. Mezi nájemníky patří jak studenti z nejrůznějších zemí, tak stážisté z okolních technologických společností a zaměstnanci mezinárodních firem, Čechy nevyjímaje.

“Jsme nadšení, že se tak rychle podařilo obsadit všech 159 pokojů dlouhodobými nájemci. Máme tu zástupce jak z řad nových či potenciálních zaměstnanců okolních firem, jako je Siemens, Lufthansa a další, tak studenty medicíny ze zahraničí z místních univerzit,“ přibližuje Jiří Kostečka, Business Developer ve společnosti CTP.

První narozeninový dort Domqu rozkrojili společnými silami CEO Foreigners Andrea Tkačuková a Jiří Kostečka z CTP.

Domeq, otevřený v listopadu 2017, je součástí víceúčelového business areálu Ponávka, který se nachází v blízkosti centra Brna. V okolí sídlí nejvýznamnější brněnské vysoké školy (MUNI nebo VUT) a velké nadnárodní společnosti.

Kompletní servis s možností objednání dalších služeb

“Nájemníci dostávají za cenu nájemného plný servis, narozdíl od běžného pronájmu. Nemusí se starat o technické závady, které za ně ihned řeší recepce. Ta je k dispozici 24/7 a hovoří jak česky, tak anglicky. Rezidenti si mohou objednat úklid svého pokoje, pravidelnou výměnu ložního prádla, ručníky a další služby,” popisuje Domeq Operations Coordinator Veronika Svobodová z Foreigners.

Domeq Brno recepce
Recepce na Domqu mluví anglicky i česky a funguje nonstop.

Vzhledem ke stále narůstajícímu zájmu o další ubytovací prostory v parku Ponávka, se společnost CTP rozhodla vybudovat Domeq 2. “Chceme vytvořit další inspirativní prostory a věříme, že se Domeq 2 stane centrem kreativity. Momentálně řešíme design i rozlohu pokojů, společenských místností a nabídku služeb. Při tvorbě budeme vycházet z našeho prvního projektu, přesto bychom ale chtěli, aby tyto prostory byly ještě o něco exkluzivnější,” doplnil Jiří Kostečka.

Domeq 2 bude hotový přespříští rok

Domeq 2 vyroste v roce 2020. Cílovou skupinou jsou mladí profesionálové, kteří přijíždějí ze zahraničí do Brna za prací, nejčastější do nadnárodních společností z oblasti IT.

Domeq business areál Ponávka Brno
Domeq stojí v business areálu Ponávka nedaleko centra Brna.

Kromě Domqu 2 Ponávku v blízké budoucnosti obohatí také nové kancelářské prostory. V areálu, který v sobě kombinuje různé druhy nemovitostí od showroomů a skladů přes zachované prostory průmyslových hal z 19. století, bude brzy dostavěna budova s šesti podlažími. Ta volně navazuje na dvě už zavedené kancelářské budovy a nabídne moderní prostory o rozloze 8 000 m2. Její finální dokončení je naplánováno na leden 2019. Vedle restaurace a kavárny, CTP plánuje v areálu instalovat bankomat a rozšířit relaxační zóny. Variantami jsou venkovní sportoviště, multifunkční hřiště nebo malý atletický ovál.

Hledáte ubytování pro své anglicky mluvící zaměstnance? Zajistěte jim bydlení v Domqu, kde ocení jak pohodlí a kompletní servis, tak mezinárodní komunitu.

Lucie Patkova

Hello, our dear blog readers! Since I am passionate about sharing interesting and important information, it's my pleasure to keep you updated what's going on in the Czech Republic so you feel at home here ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *